Hele Rogaland leser 2015 -bøker på bord

Disse fem bøkene får folk i Rogaland velge mellom i 2015.

Barn som leser – og blir lest for – har sterkere språkutvikling enn barn som ikke leser. Høytlesning knytter barn og voksne sterkere sammen. I år skal bibliotekene dele ut 20 000 gratis billedbøker. Målet er å skape gode lesestunder for små og store. Samtidig setter vi søkelyset på barn og lesing.

Stem på fem fine fortellinger

Hvilke bøker blir det? Det får alle vite mandag 2. februar klokken 16.00, i første etasje på Sølvberget. En jury har plukket ut fem billedbøker der enten forfatteren eller illustratøren har tilknytning til Rogaland. Alle kan være med og stemme. Den boka som får flest stemmer, blir årets bok i Hele Rogaland leser 2015.

Du stemmer på nettet ved å gå inn på www.HeleRogalandLeser.no. Avstemningen åpner 2. februar og varer i fem uker.

Hele Rogaland leser går inn i sitt åttende år. Målet med prosjektet er å gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse og øke interessen for litteratur. Prosjektet begynte som Hele byen leser i Stavanger i 2008 og ble utvidet i 2010 til å gjelde hele fylket. Hele Rogaland leser er et samarbeid mellom Rogaland fylkeskommune, LO Rogaland, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus. Sparebankstiftelsen SR-bank og LO Rogaland støtter prosjektet økonomisk.