En kort oppsummering av konferansen om søking i framtida, Nasjonalbiblioteket 3. april 2019.

Man kunne like gjerne sagt, «Hei Google» eller «Hey Alexa» – alt etter hvilken smarttelefon eller smarthøyttaler man har liggende i lommen eller stående på kjøkkenbenken.

På denne konferansedagen på Nasjonalbiblioteket, var det nemlig dagens og fremtidens søkevaner som var i fokus. Her løftet bidragene diskusjonen om hvordan bibliotekene som forvaltere av litteratur og informasjon kan gjøre samlingene våre søkbare på lik linje med, eller bedre enn, kommersielle tjenester som Netflix, Spotify, Zalando og lignende.

Essensen i debatten som Nasjonalbiblioteket ønsker vi tar, kom frem i en sidebemerkning fra dyktige Elise Conradi: “De fleste av dere vet hvordan en MARC-post ser ut, dessverre…” En kommentar de aller fleste i salen humret godt av, samtidig som man merker at det rykker litt i bibliotekarbeinet.

Så nå er det bare å kjøre debatt!

Konferansedeltakere fra Rogaland
Ragnhild E Vaaland (Hå), Kari Kolnes (Sola), Eli D. Haugstad (Time) og Helene Nord-Varhaug (Gjesdal)

De utsendte representantene fra Biblioteket i Hå, Sola bibliotek, Time bibliotek og Gjesdal folkebibliotek takker Rogaland fylkesbibliotek for turen!